Find Us OIn Facebook


Ulusal Lig Nedir?
UEFA’nın yeni organizasyonu olan bu lig ile EURO 2020’ye dört takım play-off hakkı kazanacak. Bu lig UEFA’nın 55 üye ülkesinin katılımıyla gerçekleştirecek olan ve 4 ligten oluşmaktadır. A, B, C, D olarak ayrılan liglerdeki ülkelerin ayrımı UEFA katsayılarına göre yapıldı. A liginde en iyi 12 takım, B liginde 12 takım, C liginde 15 takım ve D liginde ise 16 takım mücadele edecek. A ve B liginde 3takımlı 4 grup olup, C liginde ise bir grupta 3 takımlı, üç grupta ise 4 takımlı gruplardan oluşur ve son olarak D liginde ise 4 takımlı 4 gruptan oluşur. Her gruptaki takım, birbiriyle iki kez karşılaşacak olup, gruplarını lider bitiren takımlar bir üst lige yükselecektir. Ayrıca gruplarında son sırayı alan takımlar bir alt lige düşecekler.
Bu ligin düzenlemesindeki bir diğer sebep ise zevksiz geçen ve izlenmeyen hazırlık maçlarını önlemek ve böylece rekabet seviyesini yukarı çekerek maçların daha heyecanlı ve daha mücadeleci geçmesini sağlamak. Maçlar, Eylül-Kasım 2018 arasında oynanacak. Bu yüzden EURO 2020 elemeleri Mart 2019’da başlayacak.

FORMAT
A ligindeki dört grubu lider bitiren takımların kendi aralarında oynayacakların maçlar sonucunda bir takım Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Aynı şekilde B,C,D ligleri içinde geçerli grupları lider bitiren takımlar kendi aralarında oynadıkları dörtlü final maçları sonucunda her gruptan bir takım EURO 2020’ye katılmaya hak kazanacaklar. Maçlar 5-9 Haziran 2019 ‘da oynanacak.
Ayrıca A ligindeki dörtlü final maçları sonucunda kazan takıma Ulusal Lig Şampiyonluğu Kupası verilecek. Final maçlarının nerede oynanacağını ise finale kalan bu dört takım arasında kura çekilerek karar verilecek.
Bu lig sayesinde Avrupa Şampiyonasına katılamayan takımlarında şampiyona katılmasını sağlamaktır.
Son olarak, Türkiye B liginde mücadele edecek olup grubunda Rusya ve İsveç bulunuyor. İlk maçı ise Rusya ile 7 Eylül 2018 saat 21.45’te Trabzon’da oynayacak.



Okan Erdoğan

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski