Find Us OIn Facebook

Hergün Milyonlarca insan Google'a giriyor. Bilgisayar kullanan her kullancı mutlaka günde 1 defa da olsa Google arama motorundan arama yapıyor. Hergün Google'a girdiğimiz halde pek alışık olmadığımız birşey var. Kendimi Şanslı Hisediyorum Butonu. Peki Bu buton neden var?

* Google'da arama yapanların sadece %1'i bu butonu kullanıyor.

Bu Buton kullanıcıların reklamsız ve doğru bir şekilde aradığı içeriğe ulaşmasını sağlamaktadır. Ama biz direkt ''Google'da ara'' yaparak sayfalarca dolaşıyoruz.

Gerçi bu Google şirketinin hoşuna gidiyor. İşin garip tarafı ise Bu Buton Google'a Ayda 110 Milyon dolar zarar ettiriyor. Ve bu bile %1 gibi küçük bir orana rağmen çok büyük bir para...
Peki neden zarara uğratıyor onun nedeni ise şu; reklamsız sayfalara erişim ve doğrudan haber olarak yönlendirdiği için Google'ın maliyeti artıyor.

Peki Google bu butonu neden kullanmakta. Şirkete maliyet çıkartan ve bu denli az kullanılan bir butonu neden elde tutuyorlar? 

Her ne kadar kullanmasak ta bu butonu kafanızda canlandırın. Google'a giriyorsunuz ve sadece Google'da Ara butonu mevcut ve Kendimi Şanslı Hissediyorum butonu kaldırılmış. hoşunuza gitmez değil mi? Çünkü uzun zamandır gözümüze hitap etmiş olup kullanımı az da olsa eksikliğini direkt olarak tespit etmek çok basit bir hal alıyor. Google'da kullanıcının azalmasından dolayı böyle bir riske hiç girmiyor.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski