Find Us OIn Facebook

Merhaba sevgili murat-fan takipçileri. bugün sizlere, benimde uzun zamandır oynadığım ve düşük bütçeli de olsa ayda elime bir kaç kuruş geçirdiğim Knight Online oyununda Pazar yaparak para kazanmanın en önemli 5 yolunu inceleyeceğim.


  • Knight Online çocukluğumuzu bilgisayar başında geçirdiğimiz zamanlarda en çok oynadığımız oyunlardan bir tanesiydi. Şimdi eskisi kadar ilgi kalmadı ama yine oynayan sayısı oldukça fazla.


Knight Online' da level atlayarak ve yaratıklardan düşürdüğünüz itemleri falan satıp, yada upgrade ederek yine pazarda satıp, kendinizi geliştirme ve Klan savaşlarına, ırk savaşlarına girebileceğiniz oldukça aksiyon dolu bir rol yapma oyunu.

Oyunda birde dediğim gibi pazar kurma olayı var. Yani elde ettiğiniz itemleri ve takıları, pazar kurarak satabilirsiniz yada ucuza al pahalıya sat olayı yaparak kısa sürece köşeyi dönebilirsiniz. ve bu oyunda kazandığınız oyun paraları (1K-1M-1Gb) lisanslı oyun sitelerinden "Gb sat kısmından satabilirsiniz.

Şimdi oyunda, iyiler Pk kasıversin, bizde bu oyunda en iyi para kasma yolu olan Pazarcılık hakkında 5 yardımcı bilgiyi paylaşalım.

1.) Alış ve Satış Pazarı Kurun

Oyuna asıl ticari yönden + katan diğer olay ise, satış pazarı kurduğumuz gibi alış pazarı da kurabilmemiz. Oyundaki neredeyse her türlü item, görev itemi, takı vb. herşeyi alış pazarındaki ekrana yazıp, seviyelerini girip ve kaç tane alınması gerektiğini de belirttiğiniz taktirde, siz o itemi alıyorsunuz demektir. ve rakip oyuncularda o itemden varsa ve biçtiğiniz fiyattan size vermeye gönüllü oldularsa o itemleri böyle böyle pazarda bekleyerek toplayabilirsiniz. Bu avantajı iyi kullanın. 

Mesela; ben Destan serverinde oynuyorum, Bu serverda yeşil kutu 3.000.000 m gibi bir fiyattan satılıyor, elinizde önceden belli miktar para varsa, alış pazarı olarak yeşil kutu açın ve alış fiyatını 2.200.000 yapın sahip olduğunuz paraya göre sayı belirleyin. ve bekleyin. atıyorum 2 gün beklediniz ve 50 adet yeşil kutu topladınız bu biraz uzun sürebilir ama inanın en güzel para kasma yolu.

50 Adet yeşil kutu * 2.200.000: 100.000.000 (1 gb 10 M)

daha sonra satış pazarı kurarak bunları satalım bakalım.

50 Adet yeşil kutu * 3.000.000: 150.000.000 (1gb 50 m)

Gördüğünüz gibi sadece tek bir itemden 40 m kar yaptık. Alış pazarında ise en az 5-6 tane devamlılığı olan itemi böyle alış, satış yaparak günde 150-200 m arası kar elde edersiniz.

2.) Her Önünüze geleni Alıp, Depo doldurmayın.

Bu hataya düşen birçok arkadaş var aynı benimde düştüğüm gibi. Mesela görev itemleri her ırkın kendi bölgesi olan (Luferson & Elmorad) da çok satılıyor. buraya gittiğinizde birçok kişi görev itemi pazarı açar ve satar. tanesi 100'k dan 150 k'dan ve siz bunları göre göre artık fiyatlarını az da olsa öğrenmişsinizdir. Moradan pazarları gezdiğinizde ise bu görev itemlerini toplu olarak 50 k'ya satan görünce de, hemen 50 ye alıp 100' e koyarım diye çekersiniz ama bu yanlış. Eğer kafanızda görev itemi satmak varsa, sadece o işe yönelin ve alış pazarı kurarak ve biraz bekleyerek o 50'ye aldığınız 20'ye bile alıp 100 e satabilirsiniz. bunu görev itemleri, ezik takılar için falan söylüyorum ama. Piyasası 70 m olan +1 Rebirt raptoru 60' a görürseniz direk çekin 68 m'e koyun direk gider. Ve kafanızda sürekli satmak isteyeceğiniz itemler arayışında olun ve onları alış, satış yapın ama neredeyse bütün itemlerin piyasasının ortalamasını pazarları geze geze öğrenin. 

Atıyorum adam +7 Eagle Eye'i 400 m e koymuştur ama asıl piyasası 450 m falandır. biliyorsan direk çekersin. ama o itemin piyasasını bilmiyorsan, standart fiyattır deyip, o itemi başka şanslı birine bırakırsın.

3.) Magic Anvili Sürekli Ziyaret Edin.

Magic Anvil yani Upgrade yapılan alanın yanında yaşlı Upgrade kadığı satan amcaya sürekli uğrayın. Bu amcanın sattığı kağıtların fiyatları hep ekmek, sigara gibi standarttır ama bazen oyunda indirimler falan uygulanıyor ve Blessed Upgrade Scroll ve Blessed Elemental Scroll gibi 2 önemli kagıdı ucuzdan toptan çekip, fiyatlar eski haline gelince normal fiyatın biraz altından satıyorlar. Mesela Blessed Upgrade Scrool yani "BUS" 2.690.00 küsür ama bazen 2.200.000'e bile düştüğü görülmüştür. ve o anda birçok player hemen bunları 100-200 tane depolayıp bekliyor ve en geç 1 hafta sonra 2.550.00 den koyduğunda, amcadan daha ucuz sattığınız için sizden alıyor. Ama bunda dikkat edilmesi gereken kural şu: Alış pazarı açtığnızda ve o alış pazarında Bus alıyorsanız 2.400.000' küsüre falan ve o indirim siz o pazarı açınca falan geldiyse, adam 2.200.000 den alıp size hepsini aynı anda 2.400.000'den satabiliyor. o yüzden Bus pazarı açınca en fazla 2.250.000 den açın. çünkü Anvil'de fiyat daha aşağıya düşmez. Adam size satsa bile 10 k karı ya olur ya olmaz. 

4.) Kırmızı,Yeşil, Mavi Kutu ve Gemler

Birçok player sadece bunların alış ve satışını yapar ve diğer itemlerle ilgilenmez bile. ve işi dahada ileri götürmek isteyenler sırf bu oyun için 2 tane bilgisayar sahibi olur ve bir bilgisayardan bu itemleri alış pazarı olarak kurarken, bir diğeri ile de satış pazarı kurup, pazarı gezme üzerine oynar. Ama bir bilgisayar sürekli alış yada satış yapar. Eğer evde fazla bilgisayarınız varsa, bunu deneyin. gerçekten kazancınızı erkene çekersiniz. Çünkü sonuçta 1 elin nesi var 2 elin sesi var.

5.) Sunucular Arası geçin Yapın.

Oyunda genelde bütün pazarlar ve bütün yoğunluk her serverin 1.sunucusunda olur. Mesela Destan 1' girdiğinizde o kadar çok pazar vardır ki, hangisini gezeceğim diye şaşırır kalırsınız ve bütün itemler neredeyse burada pazara konur. Birde Server2 yani oyun içi premiumu olmayanların daha rahat gireceği ve yoğunkuğun daha az olduğu sunucudur. Mesela Destan1'de pazarları gezdiniz gezdiniz hep fiyatlar normal seyrinde, Oyundan çıkın ve 2.sunucuya geçin. Emin olun Server 1'e nazaran daha uygun fiyatta item satanlar çok oluyor. Mesela "Nightmare Crystal" diye taşa benzer bi item var. Bunu ise krovaz item yapımında kullanıyorsunuz. Server1'de adam bunların tanesini 950.000 gibi bir fiyattan alıyor ve Destan 2 de aynı itemi adam elinde kalmış diye 400.000 ya bile sattığını gördüm. hatta böyle kendi kafanızda belirlediğiniz itemleri, Sunucu 2 ye geçerek daha az fiyattan alış pazarı kurun ve sunucu 1 e geçiş yapıp, alış pazarlarına direk iteleyin.

  • Peki Bu kazandığınız oyun içi paraları nasıl gerçek paraya çevireceğiz.
Lisanslı ve bilinen siteler, Kopazar, Bynogame, OyunFor gibi sitelere kayıt yapıp, Oyunlardan Knight Online Seçin ve "Gb Sat" - "Gb Al" kısmından ister oyun için gb alabilir isterseniz Gb satıp bu hesabınıza paranın nakit olarak gelmesini sağlayıp, banka hesabınıza aktarabilirsiniz. Ama benim önerim Kopazar olur. Diğerlerini denemedim ama Kopazar çok hızlı ve güvenli şekilde işinizi hallediyor ve hiçbir adaletsizlik yada çalma çırpma olayları yapmaya göz yummuyor.

1 Yorumlar

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski