Find Us OIn Facebook


İlayda Şamilgil Türkiyem'in yeni gururu. Geliştirdiği bir projeyle Tübitak'ın (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) derecesine bile giremeyen İlayda Polonya'da düzenlenen ve yaklaşık 80 ülkenin katıldığı yarışmada 1.olarak Türkiye'ye gurur yaşattı.

Yazıktır Tübitak

Tübitak'ın asıl açılımı şudur. Kendi ceplerini dolduracak proje ve tasarımlarla gelen herkesi dört kolla saran türk işi uyduruk bir bilim merkezi. Nerede uydur kaydır bir proje varsa ellerinde tutarken İlayda'nın projesini Kâle bile almadılar. Ülkemizdeki çalışkan beyinleri, beğenmeyip dış ülkelere kaptırıyoruz ama dış ülkelerdeki bütün işsizleri alıp ülkemizde star yapıyoruz g.tü başı ayrı oynuyor. Sonrada Türkiye'nin umursamadığı zeki insanlarımız Türk televizyonlarında haberlere çıkıyor "gururumuz" diye. yok öyle şey. Sen tek bir çalışma masasını bu insanlara çok gördüysen haberlerde başlıklara koca koca "gururumuz" diye malzeme çıkartamazsın. onun yerine "ayıbımız" diye haber yapda utanalım birazcık.

İlayda gibi çalışkan öğrencilerimiz Türkiye'de bulamadığı ilgiyi dış ülkelerde tamamlayıp, öğretmen, doktor oluyor sonra televizyonlara çıkıyor ve bizim gerizekalı toplumumuzun dediği tek söz var "Türkiye'yi satıp Yabancı ülkere gitmiş" O dediğiniz insanlar Güzel ülkemde umursanmıyordu bile. Gidecek tabi... Tebrikler İlayda... Türkiye seninle mi bilmiyorum ama dualarım hep senle ve senin gibi gelecek parlak beyinlerle..

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski