Find Us OIn Facebook

Google şirketi, Zika virüsü ile mücadele için UNİSEF'e 1 Milyon $ bağışta bulundu.


Dünyaca ünlü internet sitesi Google, son zamanlarda oldukça yaygınlaşan ve Dünya sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Zika Virüsü ile mücadele için UNİSEF kurumuna 1 Milyon $ bağışta bulundu.

Bilindiği gibi Zika virüsü kapmış bir hasta için bu hastalığın şu an için herhangi bir ilacı yada tedavisi bulunmuyor. Google şirketi ise tedavisi olmayan bir hastalığın sadece yayılmasını önlemek amacıyla, erken tanı adı verilen yollarla giderilmesi adına Unisef'e 1 Milyon $ bağış yaptı. 

Google'ı yaptığı bu hayırseverlikten dolayı tebrik ederim.

Peki Nedir bu Zika Virüsü ?

Aslında her yaz ayında hepimizin başına gelen bir olayla beraber bu hastalığı vücudumuzdan içeri alıyoruz. Sivrisinek ısırması sonucu yoluyla bulaşan bu lanet virüs, hamile bayanlarda meydana geldiğinde, doğmamış çocuklarında etki etmeye başlıyor ve bebeklerin beyinlerinde hasara ve küçülmelere neden oluyor. Haliyle ölümlerinde çoğaldığı söylenebilir. Basit gibi bir bulaşma yolu olsa da bundan korkmamız gerekli aslında. çünkü bu virüs o kadar çabuk yayılıyor ki, hangi önlemi nerde alacağınızı bilemiyorsunuz. Allah hepimizi korusun.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski