Find Us OIn Facebook

     Geçenlerde arkadaşımın isteği üzerine Benim Adım Khan adlı filmi izledim. Filmi anlata anlata bitiremediği için merak etmiştim. Ve sonuç olarak mükemmeldi. Bazen neden bu filmi daha önce izlememişim derken, bazende keşke izlememiş olsam da tekrar izlesem diyorum olacaklardan habersiz.

Filmin her şeyi çok güzel tasarlanmış. Yönetmen Karan Johar'ı tebrik üzerine tebrik ediyorum. Özellikle filmi izlerken içine cuk diye oturtulmuş müzikler vardı ki muazzamdı. Filmi bitirdikten sonra anlıyorsunuz ki kafanızda en iyi filmler listesi gibi birşey varsa bu filmi'de öyle böyle beyninizin bir yerlerine sıkıştırmaya çalışacaksınız. Yani 2 gün sonra arkadaşlarınızın sorduğu ''Sevdiğim en iyi filmler neler?  dediği zaman kuşkusuz ilk 5'e girecek bir tür film.
Film İslam'ı konu alıyor ve oldukça başarılı bir dille anlatıyor seyirciye.

Filmi izlerken bir taraftanda aşık olursunuz. hem filme hemde başrol oyuncusu yani Khan'ın eşi Mandira (Kajol) ya.

Filmde birbirinden güzel repliklerde dikkat çekiyor.''Hayatta iki tür insan vardır. İyi İnsan ve Kötü İnsan''

Filmin Konusu ise şöyle: Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır.

Tavsiyem: Filmi izleyenler bu yazdıklarımı zaten onaylayacaklarından eminim ama izlemeyen beyler,bayanlar lütfen filmi açın ve izleyin. Dvd'sini alın izleyin, ama izleyin. Bu Filmi izlememek bilmeden yapılan bir yanlıştır...

Dipnot: Filmin 5 adet müziği elimde Mevcut Çok kısa zamanda onları da paylaşacağım. Bekleyin.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski