Find Us OIn Facebook

Dünya değişti.

Neden ???  Teknoloji ve insanoğlunun bu teknoloji denen illeti yanlış kullanması sonucu

Çok değil 10 yıl önce sokaklar cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile doluydu. Şuan 10 yıl öncesi ile şimdiyi kıyaslıyorum ama ortada apaçık ve korkunç bir fark var.


İnternet'in yararları kadar zararları da oldukça çok hayatımızda. İnternet cafeler girdi anne, babaların sokağa evcilik oynamak için saldığı çocukların aklına, Oysa ne bileceklerdi ki anne, babalar. Evlatları bilgisayara kapanmış, sokağa çıkmaya erinen, okuldan gelip çantayı attığı gibi bilgisayarın tuşuna basan ve gece geç saatlere kadar girdiği çıktığı sitelerin haddi hesabı olmayan birisi olup çıktılar. Televizyonda verilen bir filmi bilgisayardan izlemek de daha bir güzel geliyordu onlara.

Teknoloji'yi iyi niyetli kullananlara lafım yok Haşaa. Yanlız o iyi kullancıların karşısına çıkmaya meyilli hırsızlar, hainler pusu kurmuş minik ekran parçasının içinde. Avını bekler gibi bekliyor sizi.

İşten geldiniz ve can sıkıntısı gidermek amaçlı internet üzerinden okey, tavla vs. oynamaya girdiğiniz zaman bir bayan ismi ile giriş yapmamışsanız o odada ne yer bulursunuz nede o can sıkıntısını giderecek okeyi atma şansını. Çünkü orada o oyun altında toplanırlar ama her şey belli eder kendini profil resimlerinden anlarsınız hangi amaçla sizi beklediklerini. Ahmet, Mehmet Adında girdiniz Selam verdiniz oyun kurucusu baktı bu bir erkek direk olarak söylüyorum birkaç saniye sürmeden oyundan atılmış olacaksınız çünkü beklediği siz değilsinizdir. Karşı Cins yani Bayanlardır. Buna tek bişey denebilir YAZIKLAR OLSUN.

Fuhuş yatağından farkı kalmadı internet denen illetin... Ayşe Teyze'nin çocuğu biz mahallede kovalamaca oynarken bizim sesimizden uyanırdı. Ama Tek güzel tarafı da neydi çocukluğumuzu son anda olsa yaşadık biz. Varsın Ayşe Teyze'nin çocuğu uyansın uykusundan. 18 yaş altı kimse bilmez, saklambaç oynamayı, körebe oynamayı, misket tepmeyi, taş vurmayı, taştan yapılan kaleyi canının son damlasına kadar korumayı ve her geçen arabanın o kaleyi, yani o taşı bozması, yıkması sonucu o kalede duran çocuğun o arabanın arkasından nefret dolu bakmasını. Unutmayız Biz..

Evlatlarınızın elinden tutun, Daha 10 yaşındaki çocuklar 18 yaş altının giremeyeceği söylendiği yerlere girip arkalarınızdan atıp tutmayı yemin saymış. Oynadığı oyunda öne geçmek için saymadığı küfür söylemediği söz kalmamış. İşte Bunu gören birçok insan size kızıyor aslında. Böyle bir evlat nasıl yetişmiş diye. Tutun elinden çocuğunuzun, Teknoloji denen şeylerden uzakta önceden yapmış olduğunuz şeyleri onlara uygulayın. Kitap okuyun, piknik yapmaya gidin, Tek kale maç yapın. Yoksa Bu böyle alır başını gider... Benden Söylemesi.






Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski