Find Us OIn Facebook

1.) Modern Zamanlar

Charlie Chaplin'in en iyi filmi olarak nitelendirdiğim Modern Zamanlar filmi Chalie Chaplin filmi izlemek isteyip de bu filmi izlemeyenler için ilk tavsiyemdir. Film kesinlikle her yaşa ve herkese hitap ediyor. Yaş sınırı bakımından demiyorum. Filmi seveceğiniz konusunda diyorum ve filmi izledikten sonra neden 1.sırada olduğunu, listedeki diğer filmleri de izleyip karşılaştırdığınızda bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum.

* İzlemeyen kaldı mı?

Puanım: 10/10
__________________________________________________________________________________________

2.) Şehir Işıkları

Kemal Sunal'ın En Büyük Şaban filmi bu filmden esinlenmiş desem yalan olmaz herhalde. O filmde yapılan en güldürücü sahneler bu filmden alınmış. Kendini öldürmek isteyen sarhoş ama zengin bir adamın imdadına o anda Charli Chaplin yetişir ve adam kendi hayatını kurtardığını düşünerek Charlie Chaplin'le arkadaş olur ve bundan sonra komedi denen olay boy göstermeye başlar.

* Akşam Akşam ne güzel gider ama.

Puanım:10/9.6
__________________________________________________________________________________________

3.) Altına Hücum

Soğuk kış günlerinde dağlara altın aramaya çıkan insanlar'ın arasında kahramanımız Charlie Chaplin'de vardır. Karlı ve çok soğuk bir havada tanıştığı diğer 2 altın avcısı olan adamla aynı çatı altında hayat mücadelesi vermektedir. içinde bulundukları kulübede yaşam savaşı vermektedirler ama en büyük düşmanları açlık'tır. Çünkü her taraf soğuk ve yiyecek almak için kasabadan çok çok uzaktadırlar.

* İçinizi ısıtacak bir film

Puanım: 10/9.3
__________________________________________________________________________________________

 4.) Yumurcak

Kemal Sunal'ın Garip adlı filminin uyarlaması yine bu filmden yapılmış. Charlie Chaplin bu filmde yanında şirin bir yumurcak'la beraber buldukları yöntemle para kazanmaya çalışmaktadırlar. Yumurcak evlerin camını kıracak ve Kahramanımız Charlie Chaplin camcı kimliğiyle oradan geçecektir.

* İzleyin izlettirin.

Puanım: 10/9.2
__________________________________________________________________________________________

 5.) Büyük Diktatör

Almanya diktatörü Hynkel'in kendisine tıpatıp benzeyen saf karakterli yahudi bir berberin varlığından yoksundur. Hynkel'in emri üzerine yahudileri teker teker toplama kamplarına götürmek üzere iken Hynkel'e ikizi gibi benzeyen Kahramanımız Charlie Chaplin'de işin içine girince olaylar tahmin edeceğiniz gibi komik bir karışıklığa neden oluyor.

* En Komik Savaş Filmi :)

Puanım: 10/10 _________________________________________________________________________________

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski