Find Us OIn Facebook

Bu aralar Als Hastalarına dikkat çekmek ve bütçe yaratabilmek adına başlatılan bir kampanya'nın özentiliğe dönüşmesini anlatacağım.

Arkadaşlarım ALS denilen hastalık yani Amyotrofik lateral skleroz (ALS) sinir sistemlerindeki hücre (nöron) kaybından dolayı oluşan bir çeşit hastalıktır ve tedavisi yoktur.

Sanal alemde birçok ünlü dahil olmak üzere Dünya üzerinde yaşayan her 10 insandan 5'i Als kampanyasına destek olmak için arkadaşına, eşine, dostuna meydan okuyup bir kova buzlu suyu kafalarından aşağı döküyor ama neden.

Evet dikkat çekmek için yapanlar var ama zaten en başta bu gereksiz bir şey. Bu yolla bütçe yaratmak yerine toplu bir hesap oluşturulup insanları bu hesaba davet etseler yardım amaçlı olarak daha mantıklı bir olay olur.

Dile kolay yaklaşık 7 Milyar insanın yaşadığı Dünyamızda 3 milyar kişi ( Dünyanın yarısı) bir kova suyu sırf dikkat çekmek için kafalarından aşağı boca ederse bu milyarlarca ton suyun heba olması demektir. Bir hastalığa dikkat çekmek için Dünya'yı savaşa götürmek o kadar aptalca birşey ki anlatamam. Ha zaten önümüz pek parlak değil. Savaşlar çalacak kapımızı o kesin birşey ama yeri gelecek o 250 ml. küçük su için insanlar birbirini öldürecek.

Zaten bu hastalığın tedavisi yok o yüzden siz neye dikkat çekiyorsunuz. Rabbim kimseye hastalık,dert vermesin ama bu doğru bir şey ve doğrular acıdır söyleyim. Yarın sizin yada benim olmayacağım garanti değil ve onu sadece Rabbim bilir; ama bu böyle

Eminim ki çevrenizde bu saçmalığı yapan arkadaşlarınız vardır yada siz bilmiyorum artık. Gidin bir sorun yaptıkları şeyin yani kafaya su dökmenin anlamını biliyorlar mı? Ben söyleyim mi Hayır...

Neden biliyor musunuz. Özentilik, rekabet, sen yaptın bende yaparım gibisinden atışmalar.
Hele ki Güzel Türkiyem'de normal giden her şeyi abartmak konusunda 1 numarayız. Resmen özentiğine dönüştü.

İşte size örnek bir diyalog

* Ayşe Ice Bucket Challenge yapalım mı?
* Face'deki ismimi söylesene kanka ya. Ne Ayşesi
* Pardon Sude. Haaa Yapalım mı ? Çok moda bu aralar
* Ice Bucket Challenge ne be ?
* Kovayla başımıza su döküp youtube'e atarız meşhur oluruz kızımm.
* Tamam olur. nasıl yapılıyor göster ama
* Oke :)

Ice Bucket Challenge yaptıktan sonra

* Kankamla Ice Bucket Challenge Geyf.


Bırakın arkadaşlar bu işi gözünüzü seveyim.


* Eğer dediklerimi saçma bulan Ice Bucket Challenge'ci arkadaşlar varsa buradan onlara sesleniyorum. Kanser hastalığına dikkat çekmek için de saçınızı kazıtın o zaman. Üstelik tedavisi de mümkün. Ama Tabi arkadaşlarınıza rezil olmazsanız.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski