Find Us OIn Facebook


2014 yılı geride kaldı ama o yıl içinde bize izlettiği o kadar muhteşem filmler vardı ki saysak bitmez.
Murat-Fan ailesi olarak bizim uygun gördüğümüz ''2014 yılının en iyi 5 filmi'' başlığı altında en iyi 5 filmi sizlere sunuyoruz. 2014 Film açısından zengin bir yıl olmuştu ve umarım bunu 2015 yılında da görürüz.

1.) Hobbit: Beş Ordunun Savaşı / Puan: 10/9.1


Filmin Konusu: Hobbit serisinin 3. ve son filmi, 2014 yılının sonlarında gösterime girecek. Bu filmde Bilbo Baggins'in heyecan dolu macerası sona erecek. Bilbo ve cüceler, Erebor ve hazinesine kavuşmaya çalışacak. Ancak Sauron, Orkları'yla ve diğer tüm gücüyle Lonely Mountain'a saldıracaktır.

İnceleme: Orta dünyanın son yolculuğunu kaçırmak gibi bir aptallık yapmadım ve Yüzüklerin efendisi - Hobbit hayranı olarak son filmi sinemada 3 boyutlu izlemenin zevkine vardım.
Film için olumsuz bir şeyler söyleyemem; Çünkü bu yapılan bu filme çok büyük bir haksızlık olur. 2014'ün son çeyreğinde gösterime giren film bana göre o yılın en iyi filmi.

2.) Galaksinin Koruyucuları  Puan: 10/8.9


Filmin Konusu: Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer.

İnceleme: OBöyle filmler genel olarak izleyiciyi çekmek amaçlı kısa bir aksiyon-dövüş tarzı başlar ve filmin ana temasını gösterirler. Ama bu film öyle bir başlıyor ki bir an diyorsunuz komedi filmi mi açtım izliyorum diye. Film güzel olduğu kadar komedi türüne de evsahipliği yapmış. özellikle Rakun'un replikleri muhteşem. ikinci sırada

3.) Yıldızlararası/ Puan: 10/8.8


Filmin Konusu: Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır.

İnceleme: Abartısız söylüyorum. şimdiye kadar yapılmış en iyi galaksi,uzay filmleri arasında 1.sırada. film sizi daha ilk baştan içine çekiyor ve koltuğunuza çiviliyor ki sormayın. Solucan deliği, paralel evren, Kuantum fiziği vb. herşeyi sanki gerçekmişcesine göstermişler. Özellikle Satürn Mükemmel'di.

4.) Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti  Puan: 10/8.7


Filmin Konusu: Caesar ve arkadaşları San Francisco'da çok büyük bir panik yaratmışlardır. Ayrıca ALZ-113 virüsünü yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmaktadır. Serinin ikinci filminde Maymunları Cehenneminin şafağına tanık olacağız. Virüsten kurtulan insanlar ve Caesar öncülüğündeki maymunlar, kaos ve ölümün hakim olduğu dünyada hayatta kalmaya çalışacaklar.

İnceleme: Serinin en güzel filmi. Filmin başında size zaten yeşil hava dalgasını bir yolluyor siz öyle filmin sonuna kadar gidiyorsunuz. Listemizde 4.sırada

5.) Yarının Sınırında  / Puan: 10/8.6


Filmin Konusu:Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir.

İnceleme: Oldukça başarılı. Hani bazı filmler olur ya izlersiniz heyecan basar ama birden başa sarar,sarar,sarar ve anlamakta zorlanırız biraz. Aksiyon gibi görünen ama aslında ön plana bilimkurgu olarak çıkan Edge of Tomorrow bu yılın en iyi filmleri arasında daha çıktığı gün aday gösterildi. Bizde hakkını yemedik ve 5.sıraya ekledik :)

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski