Find Us OIn Facebook

Bugün sizlere Bilgisayarınıza nasıl font yüklemeniz gerektiğini göstereceğim. Birçoğumuz için basit olan bu işlem bazı bilgisayar kullanıcıları için çıkılmaz bir hal alıyor. Evet hazırsanız başlayalım.

   Benim kullandığım tek font sitesi Dafont.Com'dur. Neden mi ? Öncelikle diğer sitelerden indirip upload etme gibi bir özellikleri yok yani (Ç)alıntı ya karşılar :) bir yandan her fonun kendine ait sayfasında o font'a ait deneme yapabileceğiniz yazı alanı mevcut resimdeki gibi. yani indirmeden ne yazmak isteseniz istediğiniz fontta size gösterecektir. Türkçe font siteleri de çok olmasına rağmen tercih etmiyorum. abuk subuk fontları ekleyip isimlerini de değiştiriyorlar kafalarına göre. Size tavsiyem buradan indirin. Neyse Anlatıma geçelim hangi siteden indirirseniz indirin sistem zaten aynı.

Resimde görüldüğü gibi download linkine tıklayıp fontumuzu indiriyoruz.



Daha sonra indirmiş olduğumuz dizini açıyoruz ve Buraya çıkart yaptıktan sonra uzantısı ttf. olan yazı dosyasını kopyalıyoruz.


Bu yazı dosyasını Yazı Tipleri klasörü'ne yapıştıracağız.


Öncelikle Başlat - Denetim Masası'na gelin. uğraşmamak için üstteki Arama bar'ına Yazı Tipleri yazın ve bulun. bulduktan sonra Yazı Tipleri dosyasını açın ve Font'u buraya yapıştırın.


NOT: Son kısımda yapıştır yaptıktan sonra size değiştir gibisinden bir uyarı veriyorsa aynı isimli font zaten mevcut demektir.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski