Find Us OIn Facebook



Ülkemde o kadar çok eleştirilecek şey var ki yaz yaz bitmez. Özellikle yabancı devletlerde el üstünde tutulan ama bizim ülkemizde hiçbir değeri olmayan o kadar çok şey var ki; bunun en büyük örneği RAP. (Rhytm and Poem)

Bilindiği gibi özellikle Amerika olmak üzere birçok ülkede el üstünde tutulan bir müzik tarzı olan ve R&B olarak ta bilinen RAP müziğin ne yazık ki ülkemde değeri hiç bilinmiyor ve sadece şamata, gırgır amaçlı kullanılıyor. Neden bu kanıya vardım derseniz ki; Bugün televizyonda izlediğiniz herhangi bir yerli film yada dizi'de rap'i konu olarak işliyorlar. Eeee bunun neresi kötü diyenleri duyuyor gibiyim. Öncelikle Rap amerikalı sanatçılar sayesinde büyük bir aşama kaydederek gittikçe büyüyor ama TÜRKÇE RAP bu ve buna benzer olaylar yüzünden bir yara daha alıyor. Türkçe RAP çatısı altında da onlarca Rap sanatçısı var ve birçoğu gerçekten işini çok güzel yapıyor ama dediğim gibi beklenilen ilgiyi alamıyorlar. Bu ilgiyi alamamak onların işini kötü yapması ile alakalı değil, Lafım bile yok Türkçe rap kategorisi altında dinlediğim birçok rap sanatçısı işini helaliyle ve hakkıyla yapıyor. İlgiyi alamamalarının nedeni Bizleriz. Rap'i yerden yere vurmamız ve Türkçe Rap sanatçılarına gereken ilgi ve bütçeyi vermememiz.

Arabesk Rap Konusuna Gelecek Olursak:

Rap'i sokağı, insanları, dünyayı anlatarak değil de sevdiği insanı anlatmak ve bazen hakaret ederek dile getirir Arabesk Rap. Kimse yok diyemez. Bu şeye bu isim takılmışsa vardır.

    Belki bana kızacak birçoğunuz ama söyleyeceğim. Arabesk Rap Saçmalığı diye ve bunu kanıtlamak için kılıktan kılığa bürünüp ve sonra videosunu çekip youtube'a atan arkadaşlara sesleniyorum. Siz o Arabesk Rap yapıp,kendini iş yapıyor sanan enayilerden daha enayisiniz söyleyeyim yani. Arsız Bela, Asi Styla diyince kız hayranları bir adım ileri atılırken erkekler küfür üstüne küfür yağdırıyor ve bunun nedeni de belli: Kıskançlık. Şimdi Arabesk Rap yapan adamın peşindeki kızlardan ne hayır gelir diceksiniz ve bende şöyle cevap vereceğim: Burası Türkiye koçum, Arsız Bela'ya Aşkım,canım,cicim demelerine ayar oluyorsun ve her video'nun altına küfürler yağdırıyorsun ama Yetenek Sizsiniz Türkiye Programında Dj Piranha diye 7 yaşındaki velet'i youtube üzerinden 8 milyon kere izleme sayısına eriştiriyorsun. Hani Yoktu Arabesk Rap diye birşey.

Dj Ateş, Qarizma, 03 Mustafa,Oğuz Esen, bunlar Arabesk Rap yapan eski isimlerden birkaçı sadece.
Youtube'a bu isimlerden birini yazıp bu sanatçıların herhangi bir şarkısını açın ve yorumlara bakın. hiçbirisinde küfür göremezsiniz. Neden ? Şimdi Arabesk Rap Saçmalık diyenler o zaman niye ses çıkartmıyordu ? Önce adaletli olmayı öğrenin.

Arabesk Rap dinlemem yapan yapar, dinleyen dinler, hiçbir youtube videosunun altına girip de yok bu adam şöyle bu adam böyle gibi yapmak onları düşürmez, Tam tersi bunu yapan insanlar yorumlara baktıkça kıskanıldığına dair iz bıraktırıyor ve free bir beat'la yapılmış diğer bir şarkının yolunu açıyorsunuz.


Türkçe Rap Candır

Dedim ya; Rap kategorisi içinde bu arabesk rap olayları falan gelişirken, Türkçe Rap aradan sıyrılmaya kendini kanıtlamaya çalışıyor, tam üste çıktı derken bir vurgun da televizyon kanallarından geliyor. Rap ile dalga geçen, çoluk çocuğun eline tutuşturulmuş mikrofonla bu hafta da rap söyle: yani saçmala gibisinden sözler ve bir bölüm daha dolduralım böylelikle diyorlar.



Komedi programları da insanları güldürmek, eğlendirmek için vardır ama iyice yerin dibine sokmaya, eleştirmeye gerek yok.



Türkçe Rap bu ülkede bu yüzden gelişmez.


Türkçe Rap Küfür İçeriyor Ayıp Ve Dinlemem.

Bunu diyen zihniyete o kadar çok acıyorum ki yarın çıkıp Kıyamet'e dayanıklı en yaptım derse şaşmam. Arkadaşım senin o izlediğim evlilik programlarında konuşulan laflardan, yapılan frikiklerden, yada Tarz olmak için sıraya girmiş 20 küsür gerizekalı kızın kaprisleri ve hakaretleri olduğunu bilmene rağmen çocuğuna bile izletiyorsun. 15 yaşındaki kızına dar elbiseyi giydirip dışarı salarken, yada tv başında Magazin programlarında Selülit haberleriyle karşımıza çıkan mankenler ve 50 yaşında zengin olduğu için 20 yaşındaki mankenle çıkan aşıkları da düşündün mü ? ayıp diye...

Rap Hayatı anlatıyor. Dünya'da o kadar çok pis şey var ki: 4 dakikalık Beat'a bunu sığdırmaya çalışıyorlar ve o yüzden ritmik olarak hızlı ve sizin o televizyondaki ekranlara kilitli beyniniz bu rapteki tek sözü anlamaz.


Rap'i küçük gören bir arkadaş

+  Ne Dinliyorsun.
Türkçe Rap dinliyorum kanka
+  yoyo. astım, kestim, vurucam, kaçtın haaa
:(

1 Yorumlar

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  1. helal olsun kardeş sırf oğuz esen için okudum bunları fakat yorumlar güzel, her ses müzikse Her müzikte kendine has bir türü olabilir saygıyla karşılamak gerek ayrıca Oğuz Esen'in tarzı başkaydı arabeskte değildi resmen hayattı ve ben bu adamı bir gün bulursam anlından öpecem Böyle adam türkiyeye bir daha gelmez.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski