Find Us OIn Facebook


Amerika'da bulunan Yale üniversitesinin yapmış olduğu açıklamaya göre, dünyamızında içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi'nin merkezinden yaklaşık 220 Milyon ışık yılı uzaklıkta bir kara delik bulundu.  CID-947 Galaksisi'nin merkezinde bulunan Kara delik şimdiye kadar bulunmuş en büyük kara delik olarak da tarihe geçti.

ESA (Avrupa Uzay Ajansı)'nın incelediği veriler doğrultusunda bulunan kara deliğin Güneş'ten 7 Milyar kat, dünyadan ise 762 milyar kat daha büyük olduğu hesaplanmış durumda. Birçok yakın tahmin ve incelemeler sonucunda Kara Deliğin yaklaşık 11.7 yaşında olduğu ve büyük patlama'dan 2 milyar yıl sonra meydana geldiği sanılıyor.


BUNLARLA UĞRAŞMAK BEYİN YAKAR YAHU

           Evren'de karınca gibi bir rol üstlendiğimizi hiç düşündünüz mü ? Çok acınası bir durum değil mi ?

Biz Samanyolu Galaksisi'nde bulunuyoruz. Bu Kara delik ise CID-947 galaksisi'nin yakınlarında bulunmuş. düşünebiliyor musunuz içinde yaşadığımız galaksi ya CID-947 olsaydı yada Kara Deliğin Samanyolu Galaksisi'nin yakınlarında olduğunu. Ivvvvv. şuan nefes almakta zorlanıyorum nedense. Daralıyorum aklıma getirdikçe. 

Nasa çalışanlarının çok dolgun miktarda para kazandıklarını duymuştum ve böyle evren'le ilgili ilginç ve dudak uçuklatacak şeyleri okudukça helal olsun diyorum. Kolay değil. Bu işlerle uğraşmak adama beyin yaktırır vallahi.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski