Find Us OIn Facebook

Dünya'yı yarını düşünmeden yaşıyoruz bir çoğumuz. Ama bal gibi bildiğimiz bir gerçek var asla kaçamayacağımız: Kıyamet Günü

Kıyametin alametleri

Hepimiz bize bahşedilen ve Dünya denilen bu gezegende yaradan'ın verdiği emir gereği hayatımızı idam ettirmeye çalışıyoruz. Ama Dünya denen gezegen o kadar küçük olmasına rağmen içinde o kadar büyük ve korkunç oyunlar,hileler dönüyor ki. Kıyamet alametlerini kendi elimizle hazırlıyoruz.

Kıyametin en büyük alametlerinden birisi elbette günümüzde olan birçok şeylerle uyuyor. Peki nedir bunlar, Dünya küçük ama biz insanlar dahada küçüğüz ama nedense bir türlü Dünya'ya sığamadık ve bu yüzden ülkeler arası savaşı hazırlıyoruz. Tecavüzün yaygınlaştığı, Büyüklere saygı ve sevginin olmadığı, Dünya sadece insanlara bahşedilmiş gibi hayvanlara eziyet edip öldürdükleri bir gezegende yaşıyoruz. kıyamet alametinde olan şeyleri kendi kendimize hazırlıyoruz ama; Amann kıyamet kopana kadar 100 yıl geçer ben o kadar yaşamam deyip geçiyoruz. Yazık bize.. Neyse

Diyanet işleri'ne sorulan ''Kıyamet ne zaman ve nasıl kopacak'' sorusuna 10 büyük alamet olmadan kıyamet kopmayacak cevabını verip bunların isimlerini sırası ile saymıştır.

Not: Kıyamet Dünya'da hiçbir iyi insanın olmadığı zaman kopacak, yani iyi bir insana kıyametin o dehşetli acısını Rabbim yaşatmayacak. Ayrıca bu 10 büyük alametlerin hepsi gerçekleşmeden kıyamet kopmayacaktır.

1.) Deccal'in Çıkışı

Deccal Ahir zamanda ortaya çıkacak olan ve Kıyametin en büyük alametlerinden birisidir. Kendisiyle beraber kıyamet'te gelecektir. Dünya'ya geleceği zaman insanları, dini inançlarından saptırmak ve kötülüğe ve şerre yönelteceği söyleniyor.

2.) Hz İsa'nın Yeryüzüne İnmesi

Hz.İsa'nın çarmıha gerilerek öldürüldüğünü savunan birçok kişi için Nisa 157-158 ayette yazanları gösterin. Çünkü Allah Hz.İsa'yı yanına himayesi altına almıştır. orada öldü diye gösterilen kişi de orada bulunanlara Hz.İsa olarak görünmüştür. Hz.İsa gökten indiği zaman Deccal ne kadar kötülüğe çekmeye çalışsa da Hz.İsa'da iyiliğin yanında olacaktır. Birçok Yazar Hz.İsa'nın yeryüzüne inince Deccal'i öldüreceğini ve Deccal ölünce kıyametin kopacağını söyler ama bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez.

3.) Yecüc ve Mecüc'ün Çıkışı

Yecüc ve Mecüc deyince akla 2 kişi gelebilir ama öyle değildir. Yecüc ve Mecüc'ün oldukça kalabalık olduğu ve cüce oldukları iddia edilmektedir. Göllerin ve ırmakların suyunu içtiklerinde tüketebilirler. Öldüklerinde ise hep beraber ölecekler. Ne birisi daha erken ne de daha geç hepsi aynı anada ölecek ve ölüleri Dünyadaki her yeri kaplayacak. Buldukları her şeyi yiyebilecen Yecüc ve Mecüc'ler, insanlar gibi olmasa'da biraz anımsatıyor. Bir islam alimi bunu şu dille anlatıyor. ''Yecüc ve Mecüc'ün GÖzleri küçük, Yüzleri yassı, Boyları kısa ve kularkları çok uzundur'' ve Her birinin bin tane çocuğu olur. ve çok pis kokarlar.

4.) Dabbetü'l Arz'ın Çıkışı

Dabbetü'l arz çıkınca insanlara Allah'ın ayetlerine gereğince uymadığımızı söyler. Dabbetü'l arz'ın gökten değil yeryüzünden çıkacağını ve bir insan olduğunu Neml surasi 82.ayette söylenmiştir. Dabbe anlam olarak ''Debelenen'' demektir. bu yüzden insan gibi beyni ve düşünme yeteneği olsa bile debelenen bir şekli vardır. Dabbe'nin şuan çıkmış olduğunu ve insanlara ''Dünyanın sonunun yaklaştığını'' haber vermektedir. Ünlü İngiliz Fizikçi Stephan Hawking'in Dabbe olduğu iddiaları ve kıyametin yaklaştığını söylemekle beraber debelenen bir şekli vardır hastalığı nedeniyle. Kim bilebilir ???

5.) Güneşin Batıdan Doğması

Güneş batıdan doğduğu zaman bütün insanlar onu görür ve hepsi iman eder. Bir cuma günü Allah'ın emri ile sadece bir kereliğine mahsus olarak güneş'in batıdan doğması olayı da kıyametin en büyük alametlerinden birisidir. Güneş batıdan doğduktan sonra edilen bütün aflar, söylenen bütün tövbeler geçersizdir.

6.) Hz. Mehdi Gelecek

Peygamber efendimiz Hz Muhammed (Sav) tarafından müjdelenmiş olan Mehdi'nin gelişiyle beraber Tüm müslümanları sıkıntı ve dertten kurtaracak dünya barışını, adaleti, mutluluğu ve refahı getirecektir. Hz. Mehdi'nin çıkışı olarak da Hz. Muhammed'in ölümünden 1000 yıl sonraki zamanı işaret ediyorlardı. Ve günümüzde yaşadığımız terör olayları, fitneler, haksızlık, ve savaş ortamı Hz.Mehdi'nin geleceğinin bir alametidir. 

7.) Duman (Duhan) Çıkması

Yine en büyük alemetlerden birisi olan Duman (Duhan) çıkması ise gözle görülebilir derecede olup, bütün insanları kapsayacaktır. Ve bu duman mümine ilaç gibi gelirken, kafire çok şiddetli bir biçimde etki edecektir.

8.) Ateş Çıkması

Kıyametin en son alameti olan bilinen Bu Alamet'ten sonra Kıyamet kopar. Ateşin Yemen tarafında Denizde veya bir kuyudan çıkacağı da oldukça ürpertici. Düşünsenize Sudan ateş çıkıyor ki; Bu Ateş Kıyamet ateşini harmanlıyor. ve bu ateş insanları yanına toplayacaktır.,

9.) Çöküntü

Doğuda batıda ve arap yarımadasında olmak üzere 3 büyük çöküntü olacaktır. Bu 3 çöküntünün olduğu yönünde iddalarda bulunan bazı Alimler ne kadar bu konuda kararlı olsa da demiş oldukları çöküntü sadece küçük alametlerdir. Ama bu 3 çöküntü Doğu,Batı ve arap yarımadasının geniş bir alanını kapsayacaktır. Bu çöküntülerin olacağı zaman ise bilinmemekle beraber, Zina, Fuhuş, Saygısızlık ve Ahlaksızlığın çoğaldığı bir zaman olacaktır. Günümüzde bu durum oldukça yaygın :(

10) Kabe'nin Yıkılması

Allah tarafından kıyametin yaklaştığını bildiren bir mesaj yollamak amaçlı Kabe'yi yıkacak ve yerinde sadece arsa'sı kalacaktır. Hz.Mehdi, Hz.İsa ve Dabbetü-l arz öldükten sonra Yecüc ve Mecüc'ün çıktığı zamanlarda yıkılacaktır. yani kıyametin sondan bir önceki alametidir. Bu alametten sonra ''Ateş çıkması'' alameti yaşanır ve kıyamet kopar.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski