Find Us OIn Facebook

Ankara Sokak Tabelası
Güzel ülkemde yanlış yapılan o kadar çok şey var ki anlat anlat bitmez ama ben dilim döndüğünce anlatmaya ve bunları sıralamaya çalışacağım. Bugünkü ilk konumuz ise ''Yabancı Sokak ve Cadde isimleri'' olsun.


Ankara'da oturan ve işim gereği her gün Ankara'nın değişik semtlerine giden birisi olarak Sokak ve Cadde tabelalarında gördüğüm değişik değişik ve telafuz etmede oldukça zorlanılan isimler gördüm yahu. Bunlardan bir kaçı ise şöyle;


  • Rabindnath Tagore Caddesi-(Turan güneş bulvarı yakınında)
  • Ziaur Rahman Caddesi-(Turan güneş bulvarı yakınında)
  • Simon Bolivar Bulvarı-(Turan güneş bulvarı yakınında)
  • Konrad Adenauer Caddesi-(Turan güneş bulvarı yakınında)
  • Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı-(Çayyolu)

Nedir abi bunlar ya. hele şu sonraki Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı beni bitirdi ya. Düşünsenize Evde yemek yapacak fırsatınız olmadı ve Bugünde dışarıdan söyleyeyim dediniz.Açtınız telefonu ve Pideci'ye ''Gardaş bize iki kıymalı pide 2 ayran getir. Hee adresi veriyorum. Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı işte 1075 sokak 10/bilmem kaç :D abi adam sizi pideci küreğiyle kovalar yakalarsa birde söylemesi sıkıntı. yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim ya. Türkiye'de o kadar ilim,bilim adamı varken elin yabancılarını bizim sokaklarımıza, caddelerimize isim olarak koymayın. Türkçe isimlerinde kıtlıkmı var arkadaş. en kötü Ahmet sokağı, Mehmet Sokağı yapın ya. Nedir Rabindnath Tagore Caddesi :) Yav o değil yaşlı bir amcam yada teyzem dese burası neresi diye o anda bittin yani ?

Hem arkadaş bi git bak yabancı ülkelere hiç atatürk Street gördünüz mü ? yada ahmet avenue, Mehmet boulevard, göremezsiniz abicim. Bizim ülkemizde yabancılara, bizim milletimizden daha çok değer veriliyor. Yav tamam tabancı dizi,film izliyoruz,yada müzik dinliyoruz, gidip geziyoruz ama bunlar çok farklı şeyler. Vallahi artık çok üzülüyorum böyle daha değişik değişik sokak,cadde isimlerini gördükçe.

Umarım aynı tabelada birgün Ahmetleri,Mehmetleri görürüm. Hayırlısı bakalım.


Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski