Find Us OIn Facebook


Oyunlar, günümüz dünyasının çok büyük bir parçasını oluşturuyor. Eskiden sokaklardan düşmeyen çocuklardık ama şimdi Teknolojinin de hızla yaygınlaşmasıyla beraber oyunlar bilgisayar, telefon,tablet gibi birçok kişisel araçlara da dahil edildi ve oldukça sevildi. Ve her yaşa hitap eden birçok çeşit oyun yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. kimimiz telefonla oyun oynamaktan zevk alırken, kimimiz ise bilgisayarının yerini hiç bir şeye değişmez.

Her dönem başka türde oyunlar moda olup o dönem sıkça oynan oyunlar arasında yer alıyor. son dönemlerin en çok oynanan oyun türü ise hiç kuşkusuz "Simülasyon" oyunlarıdır.

Simülasyon oyunları, oyuncuya bir devi o oyundaki kişin yerine geçme fırsatı veriyor ve buda oyunu daha zevki hale getiriyor. Simülasyon oyunu diyince akla kuşkusuz ilk gelen oyun serisi Hard Truck serisi'dir. Bu oyun hiç bir zaman eskimedi ve sürekli yeni model ve yeni türleri çıktıkça daha fazla yenilikle geldiği ve sade, insanı yormayan arayüzle olunca oyuncuların ilgisini daha da çok çekmeyi başardı diğer oyunlara göre.

Bugün ise serinin en çok dikkat çeken oyunu olan Euro Truck Simulator 2 oynarken, dikkat etmeniz durumunda oyunu daha zevkli hale getirecek 10 altın kuralı sunuyoruz. Buyrun

1.) Öncelikle oyundan %100 daha fazla zevk almak için kesinlikle ve kesinlikle iyisinden bir oyun direksiyonu almanızı tavsiye ederim. klavye ile oynayanlar diyeceklerdir ben böyle alışkınım daha iyi diye ama emin olun paraya kıyıp, güzelinden bir oyun direksiyonu ile oyunun zevki bir başka oluyor.
Piyasadaki en ucuz direksiyonlar bile 100-150 tl arasında satılmaktadır. sakın bunları alıpta verdiğiniz parayı çöpe atmayın. Çünkü oyun gerçek direksiyon gibi 960 derece dönme desteklerken, sizin aldığınız o kıytırık direksiyonlar sadece 90 derece dönüyor ve sizi oyundan dahada soğutmakla beraber, direksiyonu az çevirseniz bile oyunda tam 2 tur atıyor buda sizin oyun esnasında çarpmanıza ve oyunu silmenize neden olabilir :)
Piyasadaki kullanabileceğiniz ve uygun olarak satılan direksiyon seti bence Logitech Driving Force'dir. sıfır fiyatı 500 tl arasında ama sıfırı artık bulunmadığı için 2.el sitelerden ( letgo- hepsiburada vb.) 300-350 tl arasında cüzzi bir rakama alıp kullanabilirsiniz. Direksiyon ile ilgili daha fazla ayrıntı için tıklayın.

2.) Direksiyon setini aldınız diyelim, oyunu daha kullanışlı olarak iç kamera ekranında kullanın. sonuçta bir direksiyon setiniz var ve bunu en iyi yansıtabilecek kamera ekranı iç kamera ekranıdır. Elinizdeki direksiyon ve oyundaki direksiyonun aynı anda ve aynı hızda dönmesini görmek paha biçilmez bir olaydır ve size 2. dakikada şoförmüş hissi uyandırır. ( 10 dakika sonunda evde güneş gözlüğü taktım, Otobüs şoförü Gibi :D)

3.) Yollardaki hız levhalarına dikkat edin. ve keskin dönüşleri harita sayesinde önceden görün ki sonradan daha geç olmasın dönmeniz için. Böyle olunca tüm güç frene basıyorsunuz ama kaza kaçınılmaz oluyor.

4.) Oyunda aldığımız yükleri navigasyon sayesinde götürüyoruz ve yoldan çıkmamız kaybolmamız neredeyse imkansız hale geliyor. buna bakmak tabi ki iyidir ama, gerçek şoförler gibi, yükü götürdüğünüz yeri aklınızda tutup, otoyol'da hangi yöne gideceğinize bakın. bazen en sol şeritten gidiyorsunuz ama aslında sol başka şehre kıvrılırken sizin düz gitmeniz gerekiyor. bu gibi durumda direk olarak sağ sola kıvırmadan önceden sağ sol şerit olayını kavrayın.

5.) Yük aldığınızda F6 tuşuna basarsanız "sıradaki dinlenme" süreniz yazar. bu Şoförünüz'ün ne kadar süre sonra tamamen uykusunun geleceği anlamını taşır. yani oradaki kısımda örnek olarak 10 saat 20 dakika yazıyor ise ve siz aldığınız bir sonraki yükü 15 saat olarak teslim saati ayarlı ise, o yolculukta ne kadar hızlı giderseniz gidin şoförü dinlendirmek zorunda kalacaksınız ve büyük ihtimalle böyle olunca sevkiyat gecikecek. bu gibi durumlarda uzun yol sevkiyatları alacağınız zaman buna dikkat edin.

6.) Sinyaller'i gerektiği yeede kullanırsanız oldukça zevkine varırsınız. şerit değiştirmeden mutlaka sinyali verin ve belli bir süre sonra sinyal verdiğiniz şeride geçin. Zaten eğer arkanızda araç var ise, sin sinyali verdiğiniz için sizin arkanızda kalacaktır. hem aynı anda geçip, hemde aynı anda sinyale basarsanız arkanızdaki araba ile kazanız kaçınılmaz olur.

7.) Aslında tır'lar sol şeridi işgal etmemelidir ama acil yetiştirmeniz gereken sevkiyat var ise ve zamanla yarışıyorsanız en sola çekip, aynı gerçek dünya'daki gibi öndeki araca selektör çakın bir süre sonra o araç başka şeride kayacaktır. sonuçta sevkiyat beklemez.

8.) Oyunda dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise şudur. Genelde patlayıcı yük aldığınızda ve uzun yollu bir sevkiyat sırasında, hatasız,ve kazasız bir şekilde giderken oyundaki diğer araçlar, önünüzdeyken direk zınk diye duruveriyor ve sizde çarpıyorsunuz. haliyle ya tır'a yada sevkiyat dorsesinde hasar meydana geliyor. böyle olunca da parayı yine sizden kesiyorlar o yüzden ne kadar iyi kullanırsanız kullanın önünüzdeki araçlarla da mesafenizi koruyun.

9.) Oyunda görünmeyen yollar vardır. Mesela dümdüz bir gidiş ve geliş yolu vardır ama size kilitli olan dört yol ağzı yollar oyunun çoğu yerine mevcut. böyle yerleri anlamanız da mümkün. çünkü haritada kabarık olarak göbek gibi bir yer mevcut. buralarda yavaşlayın yada hızınızı kesemiyorsanız önceden sağa sola bakın ve geçin. en çok kaza buralarda oluyor ve aşırı derecede hızlı olduğunuzdan dolayı hasarınız en kötü %10'un üstüne çıkıyor. bazen tırda devrilebiliyor  :)

10:) Sevkiyat yerine geldiğiniz dorseyi kendiniz yanaştırın gösterilen yere. bazı arkadaşlar ne uğraşacam basarım "Enter" tuşuna devam ederim diyor ama, bence oyunu oyun yapan sizin şoförlüğünüzdür. ve oyundaki en çok yapmanız gereken şey dorseyi park etmedir. sonuçta düz yolda ebemde basar w tuşuna :)


Bu da bizden olsun :)
Yolda sizin gibi birçok tır şoförü vardır, karşı karşıya geldiğinizde "selamun aleykum birader" der gibisinden kornaya abanın. Türk olduğumuz belli olsun :)

3 Yorumlar

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  1. Vardığınız bilgi ve taktik için tşk ederım

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir şekilde anlatmışsın eline sağlık tebrik ediyorum çok güzel bir makale olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Şimdiye kadar o kadar rehber gezdim en kusursuzu bu olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski