Find Us OIn Facebook




İlk reklamını gördüğüm günden beri vizyona girmesini dört gözle beklediğim Dağ 2 vizyona 4 Kasımda girdi. Aslında ilk vizyona çıktığı gün filme gidecektim ama işleri, güçleri bir türlü bitiremediğim için o fırsatı yakalayamadım ta ki düne kadar. Evet filme dün nihayet gittim.

Vizyona giren filmleri sürekli takip ederim ve ilginin yoğun olduğu filmleri o ara incelemeye alıp, duruma göre ya giderim ya da gereksiz olduğunu düşünüp İnternet'e düşmesini beklerim izlemek için.
Ama bu film o diğer beklediğim filmlerden çok çok ayrı. Neden mi ?

ÇÜNKÜ KONUSU VATAN...

Çünkü, vizyona giren o patlicanlı, reçelli, saçma sapan yerli filmler gibi değil. Konusunda; imkansız aşkı, zengin kız ile fakir oğlanın aşkını, gecekonduda yaşadığı halde iPhone7'si elinden düşmeyen kapıcı kızlarını senaryo diye yazan, ve maliyeti yönetmenin cebini bile yakmayan o saçma filmler gibi değil. İşte bu yüzden Vatan, Bayrak adı geçen film değil fragman bile olsa o 5 dakika için değil 10 lira 20 lira hatta 50 lira bile veririm sinemaya.Çünkü böyle insanlar kazansın. Çünkü asıl vatan evlatları böyle filmleri düşünüp, yapanlar, Bayrağa sahip çıkanlar ve bu vatanın satılmayacağını, ve bu vatanı yıkamayacaklarını gösteriyor tüm Türk düşmanlarına.

Kısaca Filmin Konusu:

2012 yapımı Dağ filminin Devamı olan Dağ 2 Filminin konusu şöyle; İlk filmden tanıdığımız Bekir ve Oğuz, bu filmde, çok gizli bir görev için, Özel Kuvvetlerin (Bordo Bereli) arama kurtarma timine katılırlar. Çok zorlu eğitimlerin verildiği, bu sınavı başarı ile geçen Bekir ve Oğuz, Kuzey Irak'ta ki terör örgütü tarafından kaçırılmış Gazeteci Ceyda'yı, Türkiye'ye sağ salim getirmek için bir kurtarma operasyonuna katılırlar. Toplam 7 kişi olan bu kurtarma timi, Kuzey Irak'ta düşmanın ortasında kalmışlardır ve buradan çıkmak için akılları ve güçlerini kullanarak hareket etmek zorundadırlar.


İnceleme:

Filmde, Dünyanın en iyi askeri ünvanını elinde bulunduran, Bordo berelilerin aldığı eğitimlerin 10'da 1'i kadarını kısa kısa bize gösterdiler. Işid belasını yerle bir edişimizi ve ölümün üzerine korkusuzca ve koşarak gitmeyi gösterdiler. Kuzey Irak'ta sınırdaki bir türkmen köyüne, O şanlı Bayrağımızı asmaları ve o muhteşem dalgalanmasını ve içinde bir gram bile vatan sevgisi olan herkesin tüylerini diken diken ediyor o sahne. Gerek müzikleri, gerek konuşmalar gerekse senaryo her şeyiyle Muhteşem olmuş.

LÜTFEN BU FİLMİ VİZYONDA İZLEYİN, İZLEYİN Kİ BÖYLE VATAN AŞIĞI YÖNETMENLER, BUNUN GİBİ DAHA FAZLASINI YAPSIN. BU FİLM KAZANSIN.

Filmden Bir Kaç Replik

+ Oğlum Bana Sordu; Baba Sen Kahraman mısın?
- Hayır Oğlum Ama Bir Kahramanın Emrindeyim.
______________________________________________________

+ Dikkatli olun. Bu Film Amerikan filmi değil, Son anda mermi yağdıran uçaklar yardıma gelmeyecek.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski