Find Us OIn Facebook


Değerli okuyucular, bildiğiniz üzere havalar bayağı ısındı. Günün belirli saatlerinde (12:00 - 14:00) arası özellikle güneşe çıkmak sağlığımızı diğer saatlere göre daha olumsuz etkiliyor.

Biz insanoğlu, konuşabilen ve aklını kullanabilen canlılarız ve bu yüzden Allah'a ne kadar şükretsek azdır, Sıcak oldu diye vantilatör açıp serinliyoruz, susayınca kana kana su içip kafamızdan aşağı boca ediyoruz,  çünkü biz biz bunları yapabiliyoruz. Peki ya yapamayan diğer canlılar ?

Çevremizde bizimle birlikte yaşayan kedi,köpek,kuş vb. diğer canlılara yarım elimizi uzatmamız gerektiğini biliyor musunuz?

Onlar bize Allah'ın göndermiş olduğu en değerli ve sadık emanetlerdir ve bizler onlara özellikle bu kavurucu sıcaklarda sahip çıkmalıyız. Bu sıcak havalarda su bulamadığı için ölen kaç tane hayvan vardır dünya genelinde, ve bunların ölmesinin tek nedeni onların konuşamıyor olması.

O yüzden biz insanlar bile bu kadar imkana rağmen halen hayattan şikayet edip, çoğu şeyi beğenmemezlik yaparken, o Allah'ın sessiz kulları olan hayvanlar için lütfen evlerinizin, Dükkanlarınızın önüne 2-3 saatte bir değiştirerek su koyun, Yediğinizin etin, tavuğun kemiklerini atmayın, toplayıp hayvanlara verin. Senin 50 kuruşa aldığın o küçücük bir su, Allah'ın yaratmış olduğunu bir canın' o gün hayatını kurtaracak ve bir canlının hayatını kurtarmış olarak kat kat sevaba gireceksin.
Para ve şan şöhret hırsına kapılıp, İş yapıyorum diye hayvanları ihmal etmeyin. 

Unutmayın, 

Dünya'ya savaşı hayvanlar değil, insanlar getiriyor, o yüzden insanlar nankördür, 50 yıl beslesen bile seni satmayacağını bilemezsin ama hayvanlar biz insanlardan daha sadık. ve yapılan hiçbir iyiliği asla unutmazlar.


Sizlerde, küçük bir kaba su koyup, onların nasiplenmesini sağlayın ki, Allah'ta bizlere sevap yazsın.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski