Find Us OIn Facebook

İşte Karşınızda Dünyanın En Hızlı Arabası Bugatti Veryon. Saatte 407 Km hızla seyreden bir şaheser .Bu Arabanın yapabildiklerinin sadece yarısından azı bile dudaklarınızı uçuklatacak derecede fazla. Daha önce üretilen hiçbir otomobil bunun yerine geçemiyor hatta yanına bile yaklaşamıyor. Tam anlamıyla sınırları zorlayan bir otomobil ve bu arabanın herşey'i normal'in kat ve kat üstünde 1001 beygirli bu araç diğer araçları 3'e katlıyor.




BUGATTİ İSMİ NEREDEN GELİYOR
Ettore Arco Isidoro Bugatti 15 Eylül 1881 Milano'da doğup 21 Ağustos 1947'de kansere yenik düşüp öldü. Bugatti italyan bir otomobil tasarımcısıdır. ilk otomobil'ini 1915'de yapıp halka tanıtmıştır. İşte Bugatti ismi buradan gelmektedir.


MOTOR KISMI
Böyle Muazzam bir arabanın kuşkusuz en değerli kısmı Motor kısmıdır. Acaba Böyle Bir Otomobil'i üretirken nasıl bir motor kullanıldı. Bir otomobil'i Saatte 407 Km hıza çıkartabilecek bir motor nasıl yapıldı.

W16: Bugatti'nin Motorunun ismidir.
Bugatti Veryon havalanmakta olan bir Jet'ten daha hızlı. 16 Silindirli devasa bir motora sahip bu araç size otomobil adı altında herşey'i ve hatta daha fazlasını sunuyor. Diğer üretilen araçlarda çelik madde tercih edilirken Bugatti Veryon'da bunun aksine Saf ''Titanyum'' kullanılmış. Bildiğiniz gibi Titanyum genelde Uçak,Jet üreticileri tarafından kullanılır. Gerçi Bugatti'nin yapımında Jet Üretici firmadan mühendisler'de çalışmışlar. Çünkü bu kadar kolay değil böyle bir arabayı yapmak. Bu Araç o kadar çok malzemeden oluşuyor ki sadece motor kısmında 3500'ü aşkın parça bulunmaktadır. Ve bu motordaki parçaların hepsi mühendisler tarafından elle yapılıp hepsi tek tek kontrol ediliyor. Tek bir Bugatti Veryon motoru yapmak neredeyse 1 Hafta zaman alıyor.


FREN KISMI
Böyle Hızlı bir arabaya bu derece'de güçlü ve dayanıklı bir fren sistemi lazım. ama nasıl. Bugatti üreticileri bu dehşet verici hıza çıkan bir arabayı nasıl durdurabilecek.

Bu araçta 10 adet radyatör, iki adet fren bulunmaktadır. Birisi aracın arka kanadı. Bu Kanat iki türlü işlem görüyor. aracı 55 derecelik bir açı ile ayarladığınız taktirde normal fren'i de kullanarak son hızda gittiğini var sayarsak 2.2 saniye gibi kısa bir sürece aracı durdurmaya yarıyor. kanadı normal olarak açtığınızda ise yol tutuşunuzu daha düzgün bir hale getirip hızınızı daha yükseklere çıkartıyor. Düşünsenize öyle mükemmel bir frenleme sistemi inşa edilmiş ki arabaya araç kalkış yaparken 100 km'ye 2.5 saniyede gelirken durması sadece 2.2 saniye sürüyor ve buda aracın kalkış hızından daha hızlı bir hal alıyor. Frenler hareket'e geçtiği zaman motorun gücünden daha fazla güç harcıyor.

* Bugatti Veryon Sadece 300 Adet Üretildi.

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski