Find Us OIn Facebook

Google webmaster işlerini bilmeyen ve sadece film izlemek, müzik dinlemek için online olanlara göre aslında basit bir altyapı. Google altyapısında çalışan yüzlerce insan var desek ne gerek var tek bir arama motoru için 1 kişi bile yeter diyenler olacaktır. Türkiye'nin En büyük forum siteleri dahil hepsinin gereksiz olarak açtığı her konudan daha fazla içeriğe ve bilgiye sahip aslında. Ama öyle birşey var ki bunlara hata mı desek yoksa kasıtlı mı yapılmış bilemeyiz. Google'ı deli edecek birkaç kelime ve cümleler var işte bugün sizlere bunları derledik. Başlayalım.



Google'ın Görsel bölümüne 241543903 yazarsanız resimdeki gibi buzdolabına kafasını sokan insanlar göreceksiniz. Anlamı nedir bilinmez ama garip bişey işte.


Google'a zerg rush yazarsanız karşınıza bir anda resimdeki gibi 0'lar çıkacak ve her arama sonucunu sırası ile yok edecektir. en sonunda bir şekil oluşturacaklardır.



Arama satırına Do A Barrel Rool yazıp enter'e bastığınız anda sayfa resimdeki gibi tamamen dönmek suretiyle 1 tur atacaktır. 

Google'a What is the loneliest number yazdığında size resimdeki gibi 1 sonucunu verecektir. What is the loneliest number'ın türkçe anlamı ise: En yanlız numara hangisi ?


Google'da askew yada tilt olarak arama yaptığınızda resimdeki gibi sayfanın yana yattığını görecesiniz. 

Bazen yanlış yazarız ve Google bunu doğru olarak çevirmekte oldukça ustadır. Örneğin Fil lze gibisinden bir kelime yazdığınızda Bunu mu demek istediniz'' kısmında Film izle seçeneği mevcuttur. Ama Öyle bir kelime var ki Google bile error veriyor :)
Google'a recursion yazıp arattığınızda üstte bunu mu demek istediniz kısmında yine yazmış olduğunuz aynı kelimeyi görürsünüz. yani hiçbir düzeltme yapılmamıştır. Garip

Son olarak Google'ın altyapısında bulunan Youtube'de çok ilginç ve güzel bir olay mevcut.
Youtube arama kısmına do the harlem shake yazıp arattığınızda Youtube'un Harlem shake müziği ile dans ettiğini göreceksiniz ve bütün ekranda görülenler bir sağa bir sola kafa sallayacak :)

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski