Find Us OIn Facebook


Merhabalar. Uzun bir aradan sonra yine "Yazılarım" adlı kategoriye yeni bir yazı eklemenin vakti geldi diye düşündüm ve beni kafamı çok fazla kurcalayan ve haberlere bile konu olan "Evrende Yaşayan Başka Canlılar Var mı ? konusuna biraz değineceğim.

Şimdi net olmayan rakamlarla konuyu ele almak istiyorum.

Evrende kaç tane galaksi var sorusunun cevabı hiçbir zaman net olarak bilinmemektedir. Ama tahminler elbette oluyor. Nasa'nın yayınladığı bilgilerde 300-500 milyar arasında Galaksi olduğu tahmin ediliyor ve bu bile muazzam bir rakam. Peki bu Galaksilerin her birinin içinde kaç tane gezegen var, bilinmiyor ama bizim içinde bulunduğumuz "Samanyolu Galaksi'sinde en az 50 Milyar gezegen bulunuyor. Tabi buda net bir rakam değil ama bu sayıdan az da değil. Çünkü evren ile ilgili ne sayı verilirse verilsin, gerçekler bunun hep üstündedir altında değil.

Dünya'daki tüm çakıl taşlarından daha fazla yıldızı olan bir evrende ve muazzam derecede büyük galaksilerdeki bütün denge, Samanyolu Galaksi'sinde var olan ve bu galaksi'nin en küçük yıldızlarından birisi olan "Dünya" nın düzeni için mi yaratıldı. Tabi ki Hayır.

Uzaylılar var mı ? ya da başka gezegende yaşayan canlılar var mı? diyorlar. buna cevabım kesinlikle evet. Neden mi ? Önce bir bak Bu görüntü Mars'tan çekilmiş ve o tepedeki küçücük nokta Dünya.

Akşam havaya baktığında, bundan daha büyük gördüğümüz yıldızlar var bizim. Peki bu kadar devasa bir şeyi, Rabbim neden, Marstan bu kadar küçük görünen Dünya için tasarlasın. Aklınız mantığınız alıyor mu ?


Şundan eminim ki Evren'de bizden başka yaşayan öyle değişik ve öyle muazzam canlılar vardır ki, belki onlar bizi görünce, bizlere uzaylı falan derler. Çünkü onlarda belki evrende yaşayan birileri var mı diye araştırma yapıyordur ve kim bilir onlar bizden kaç bin yıl ileridedir.

Bu tür işlere kafasını sokan herkes Allah'ın yarattığı bu tür şeyleri görünce akıl hastası olup çıkar, ki ben sanmıyorum Nasa şirketin'de çalışanların akli dengesinin yerinde olduğunu. O Yüzden Şu bizim büyük sandığımız küçücük dünyamızda bırakın da yaşayalım. Allah o kadar evren arasından bize burayı nasip etmiş ise Allah'ın yarattığı diğer milyarlarca yıldızda hayat aramaktan vazgeçin. Başka hayat arayacağız diye, Kendi dünyamıza verdiğimiz zarar bu yıldızlardan daha fazla. 

Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski