Find Us OIn Facebook

Geçenlerde güneş sistemi üzerine döküman ve yazıları inceleyim dedim ve çok ilgimi çekmese de hayretler içinde kaldığım ve o saflığın hiçbir tabiri dahi olmayan ve hangi kafayla yazıldığını halen merak ettiğim bir yazı buldum. Öncelikle bulmuş olduğum yazıya bakalım. Güneşe Gitmek imkansız değildir başlıklı bu yazıyı okuyun. ve sonra inceleyelim. 


Öncelikle bu yazıyı yazan arkadaşın kafasının yerinde olmadığı apaçık belli.

Neden Böyle dediğimi ise maddeler halinde yazıyorum. Güneşin devasa özelliklerini yazmam yeterli olur sanırım.

1.) Güneşin Dünya'ya uzaklığı yaklaşık olarak: 150 Milyon Km'dir. (Nasıl gitmeyi düşünüyorsun. Dünyada bunu yapabilecek güç yok, İzlediğin Marslı filmi'mi sandın bu olayı) 

2.) Güneşin sadece yüzey sıcaklığı 5500 °C ve çekirdek sıcaklığı ise yaklaşık 16 Milyon °C'dir. ( Biz daha dünyada 40 dereceyi görünce gölge arayan, ve sıcaktan bütün suyu kafamızdan aşağı boşaltan ve Güneş, dünyamıza o kadar uzak olduğu halde 3 saniye bile ona çıplak gözle bakamadığımız basit bir insan parçasıyız. 

3.) Senin o yazıda söylemiş olduğun Devasa büyük bir roket yapılır ve devasa bir soğutma sistemi falan koyulur dediğin yani bu deli saçması inandığın şeyler eğer gerçekten yapılabilecek kadar teknoloji gelişmiş olsaydı, Kızılay-Dikmen hattının yanına birde Dünya-Mars otobüs yolculuğu olurdu. 

4.) Nasa şirketinde çalışanların yarısı uzayla, Güneşle kafayı yemiş ve ömürlerini onları incelemeye adıyor, ama sen tek bir yazınca güneşe gitmenin yolunu bulmuşsun helal olsun. Bir sonraki yazında da Samanyolu Galaksisi'nden nasıl çıkılır onu göster bize.

5.) Birde güneşe gidip ne yapmayı düşünüyorsun. Etler burda geç pişiyor diye mangal mı yapacan.

6.) Önce Allah'ın büyüklüğünü Kur'an-ı Kerim'den oku, ondan sonra aç bir tane güneş belgeseli izle, Böyle deli saçması şeyleri yazarak internet alemini bari kirletme lütfen.


Post a Comment

Yapmış olduğunuz her yorumu aynı gün inceleyip sizlere sorunuzun altında cevap olarak dönüş yapılacaktır.

Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Daha yeni Daha eski